10те най - посещавани града в света, част 2

Топ 5 на най-посещаваните градове в света.

Автор:

Скрий снимките
Куала Лумпур през нощта. Снимка: Интернет
Куала Лумпур през нощта. Снимка: Интернет
Нощен Лондон
Нощен Лондон
Нощен Париж
Нощен Париж
Общ поглед на Куала Лампур
Общ поглед на Куала Лампур
Нощен Сингапур
Нощен Сингапур
Банкок от всички страни
Банкок от всички страни
Куала Лумпур през нощта. Снимка: Интернет Нощен Лондон Нощен Париж Общ поглед на Куала Лампур Нощен Сингапур Банкок от всички страни

Здравейте, скъпи читатели!

Продължаваме класацията за най-посещаваните градове в света -  10те най - посещавани града в света, част 1

От 10то до 6то място бяха подредени:

 

10. Шанхай

9. Хонконг

8. Истанбул

7. Дубай

6. Ню Йорк

 

5. Куала Лумпур

Туристи годишно в Куала Лумпур: 8,9 милиона

 

Куала Лумпур - столицата и най-населеният град в Малайзия. В Куала Лумпур се намират Кулите Петронас (Petronas Towers) - едни от най-високите сгради в света. Кулите са високи 451 метра и са окончателно завършени през 1998 г. Представляват главна туристическа атракция в Куала Лумпур и са един от символите на града.

 

4. Сингапур

Туристи годишно в Сингапур: 9,7 милиона

 

Сингапур - още един азиатски град в Топ 10 на най-посещаваните градове в света! Сингапур е известен от столетия най-вече със своето пристанище, които е едно от най-големите в света. През последните 20 години Сингапур се наложи и като водещ финансов център в Азия редом до Шанхай и Токио. В Сингапур се провежда и кръг от Формула 1 - Гранд при на Сингапур. Освен това градът е известен с многото и лъскави казина и хотели, както и с най - високо виенско колело в света.

 

3. Банкок

Туристи годишно в Банкок: 10,2 милиона

 

Банкок е столицата на Тайланд и един от най-населените градове в света. Банкок е и най-посещавания от туристите град в Азия. Основните атракции за туристите в Банкок са множеството будистки храмове и дворци. Друго, което кара туристите да организират своята почивка в Банкок е местната култура и кухня. В Тайланд туристите могат да видят както лъскави хотели и ресторанти, така и обикновени заведения и също едни от най - бедните квартали в света. Това разнообразие ви гарантира изключително преживяване и хубава почивка.

 

2. Лондон

Туристи годишно в Лондон: 14 милиона

 

Дойде ред и на големите европейски градове. На второ място в класацията ни за най-посещавани градове в света е Лондон. Със своето население от близо 8 милиона души се оказва, че 14те милиона годишни посетители са повече от местните жители. Английската столица привлича туристи от цял свет най-вече със своите исторически забележителности и култура. Лондон е удобна дестинация за почивка на българите заради близкото разстояние, редовните полети и най-вече пътуването до там не е скъпо. Най - посещаваните забележителности в Лондон са Музеят на Мадайм Тюсо -може би най-известният музей в света за восъчни фигури, Биг Бен, Трафалгар Скуеър, Лондонския зоопарк и Лондонското око - третото по височина виенско колело в света (след Сингапуският летец в Сингапур и Звездата на Нанчанг).

 

1. Париж

Туристи годишно в Париж: 14,8 милиона

 

И...победителят в класацията е Париж! С едва 800 000 посетители годишно повече от Лондон, френската столица Париж се нарежда на първо място в света по посещения на туристите. През годините Париж е станал символ на романтиката и любовните преживявания, което кара голяма част от хората да организират своята почивка или меден месец точно тук. Безспорно най-голямата туристическа атракция в Париж е Айфеловата кула. Построена е през 19ти век за ежегодния панаир и въпреки че първоначално планът е бил Айфеловата кула да бъде разрушена след края на панаира, се е превърнала в символ на Париж и Европа. Други исторически и туристически атракции са Лувъра, катедралата Нотр Дам. В близост до Париж се намира и Версайският дворец - домът на френските крале.

 

Надяваме се да ви хареса класацията и да сте открили дестинацията за следващата ви почивка!

Очакваме вашите разкази и преживявания оттам :)

Присъединете се към нас във Facebook и ще намерите още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за 10те най - посещавани града в света, част 2:

Коментари за 10те най - посещавани града в света, част 2 (2)

Трябва да влезете в акаунта си за да коментирате. Вход и Регистрация

Добавен от: sisi-best Дата: 30-12-2012 12:06:15

Рио де Жанейро е труднодостъпен за много от туристите. Трудно би се наредил сред най-посещаваните градове при положение, че е отвъд Атлантическия океан. В класацията не присъства нито един град от Южна Америка, причината е същата.

Добавен от: Мартин Дата: 30-12-2012 02:49:57

Очаквах да видя и Рио де Жанейро сред най-посещаваните градове в света, но, уви, явно не е толкова популярен сред туристите...

Най-четени пътеписи:

Последвайте ни и във Facebook: Затвори