10те най - посещавани града в света, част 1

Градовете, които задължително трябва да посетите - Част 1

Автор:

Скрий снимките
Нощна снимка на Шанхай.
Нощна снимка на Шанхай.
Още една нощна снимка - Хонконг. Вижда се част от залива, както и небостъргачите на космополитния Хонконг
Още една нощна снимка - Хонконг. Вижда се част от залива, както и небостъргачите на космополитния Хонконг
Бурж ал Араб - 7 звездният хотел е една от най-големите туристически забележителности в Дубай.
Бурж ал Араб - 7 звездният хотел е една от най-големите туристически забележителности в Дубай.
Емпайър стейт билдинг по залез. Една от емблематичните сгради в Ню Йорк, САЩ и в света като цяло.
Емпайър стейт билдинг по залез. Една от емблематичните сгради в Ню Йорк, САЩ и в света като цяло.
Удивителните небостъргачи на Ню Йорк!
Удивителните небостъргачи на Ню Йорк!
Нощен Шанхай
Нощен Шанхай
Шанхайска градина
Шанхайска градина
изглед от високо
изглед от високо
Нощен Истанбул
Нощен Истанбул
Дубайски плаж
Дубайски плаж
Нощна снимка на Шанхай. Още една нощна снимка - Хонконг. Вижда се част от залива, както и небостъргачите на космополитния Хонконг Бурж ал Араб - 7 звездният хотел е една от най-големите туристически забележителности в Дубай. Емпайър стейт билдинг по залез. Една от емблематичните сгради в Ню Йорк, САЩ и в света като цяло. Удивителните небостъргачи на Ню Йорк! Нощен Шанхай Шанхайска градина изглед от високо Нощен Истанбул Дубайски плаж

Здравейте, приятели!

Темата ни се стори интересна, тъй като наближава сезонът на почивките и ние ви предлагаме 10те най посещавани града, в който ще можете да се насладите на интересни забележителности и да се запознаете с нови, непознавани до момента култури.


10. Шанхай

Туристи годишно: 6,7 милиона

 

Шанхай е най-големият град в Китай и основен икономически и финансов център. Населението му е около 23 милиона души. Намира се в източната част на Китай, на брега на Източнокитайско море. Една от най-големите реки в света - Яндзъ, преминава през града и се влива в Източнокитайско море.

Най-големите туристически атракции в Шанхай са The Bund и City God Temple.

 

 

9. Хонконг

Туристи годишно: 7 милиона

 

Хонконг е специален административен регион в състава на Китайската народна република. Населението на Хонконг е около 7 милиона жители. Разположен е в Югоизточен Китай, на брега на Южнокитайско море. Хонконг привлича около 7 милиона туристи годишно, което означава, че туристите за година възлизат на самото население на Хонконг. Това, което привлича туристите, главно са впечатляващите градски пейзажи, небостъргачите и нощния живот в китайския мегаполис. Въпреки модерната си визия туристите имат възможност да се любуват на прекрасни резервати и паркове, чиято площ възлиза на около 40% от цялата площ на Хонконския регион.

 

 

8. Истанбул

Туристи годишно: 7,5 милиона

 

Истанбул - най-големият град в Турция и единственият град разположен на два континента. Истанбул е далеч по-достъпна туристическа дестинация, тъй като е разположен едва на 260 км. от българската граница. Населението му е около 13 милиона жители и продължава да се увеличава. Главните туристически атракции в Истанбул са множеството джамии, като втората по големина джамия в света се намира точно там. Истанбул е и третия най-посещаван град в Европа след Лондон и Париж, за които ще стане дума по-надолу.

 

 

7. Дубай

Туристи годишно: 7,6 милиона

 

Дубай е град-държава в Близкия изток, част от Обединените арабски емирства. През последните години се превърна в една от най-посещаваните дестинации в света заради грандиозните проекти, предприети в Дубай. В Дубай се намира най-високата сграда в света - Бурж Халифа, едни от най-големите търговски центрове, както и единствената в света закрита ски писта...и то насред парещаа жега на Арабския полуостров! Почивката в Дубай е сравнително достъпна за туристите от България, тъй като се намира близко, а и предложенията за организирано пътуване са много и за всеки джоб!

 

 

6. Ню Йорк

Туристи годишно: 8,7 милиона

 

Ню Йорк - най-големият град в САЩ, превърнал се с годините в нарицателно за САЩ, американския начин на живот и пример за космополитен град. В Ню Йорк се намират едни от най-известните символи на САЩ - Емпайър стейт билдинг (Empire state building), Статуята на свободата, Сентръл парк и Таймс скуеър.Ню Йорк е една от най-предпочитаните туристически дестинации за почивки отвъд океана и задължително място за всички любители на пазаруването и американската култура.

Още информация за Ню Йорк

 

Скъпи читатели, това беше първа част на най - посещаваните градове в света.

Класацията продължава в 10те най-посещавани града в света - Част 2

Присъединете се към нас във Facebook и ще намерите още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за 10те най - посещавани града в света, част 1:

Коментари за 10те най - посещавани града в света, част 1 (1)

Трябва да влезете в акаунта си за да коментирате. Вход и Регистрация

Добавен от: Мартин Дата: 30-12-2012 02:43:23

Уау! Доста учудващо е Дубай да е на чак 7мо място от 10те най-посещавани града в света! И то с такава малка разлика, спрямо Истанбул.

Последвайте ни и във Facebook: Затвори