Съвет: Как да преварим вода сред природата

Вероятно на всеки турист му се е налагало да свари вода сред природата

Автор:

Как да сварим вода сред природата? Няма как да стане без хубав лагерен огън!
Как да сварим вода сред природата? Няма как да стане без хубав лагерен огън!

Вероятно на всеки, поел на по-продължителен поход сред природата, му се е налагало да превари вода. Сваряването на водата нещо много важно, а понякога и животоспасяващо. Туристите рядко носят със себе си подходящи съдове, в които да сварят вода и точно заради това ще ви покажем един от начините да го направите с подръчни средства!

Този трик не е нещо ново - вероятно се използва откакто хората са започнали да навлизат по-дълбоко сред природата в търсене на улов или нови територии. Трябват ви няколко основни неща: подходящ дънер, няколко камъка и разбира се огън.

 

Нека започнем!

Първо - намерете подходящ дънер. Дънерът не трябва да е гнил, нито пък да има дупки. Също така в сърцевината на дънера трябва да има достатъчно голяма дупка, в която да сипете нужното ви количество вода. Можете и вие да си издълбаете, стига да имате с какво и дървото да е здраво. Запалете огън на подходящо място - внимавайте винаги когато сте сред природата и боравите с огън. Винаги обезопасявайте мястото и внимавайте да не прехвръкнат искри и да прерастне в пожар! Сложете няколко камъка в огъня така, че да се нагорещят силно. През това време напълнете дънера с вода. Когато камъните в огъня се нагорещят ги извадете и ги сложете във водата. Сложете толкова камъни, колкото са нужни за да кипне водата. Може да преместите горещите камъни например с ръкавици, кърпа или подръчни средства. При всички случаи внимавайте, тъй като камъните са горещи, вземете нужните мерки за безопасност! Все пак тя е на първо място.

След като водата кипне я сипете в подходящ съд - бутилка или манерка. Това е - вече имате преварена вода, готова за ползване!

Присъединете се към нас във Facebook и ще намерите още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Съвет: Как да преварим вода сред природата:

Източник на снимка: http://survivall.blogspot.com/

Коментари за Съвет: Как да преварим вода сред природата (0)

Трябва да влезете в акаунта си за да коментирате. Вход и Регистрация

Най-четени пътеписи:

Последвайте ни и във Facebook: Затвори