Как да обиколим градовете по света безплатно

Лесен, достъпен и най-вече евтин начин да обиколим света

Автор:

Малка част от космополитния Токио
Малка част от космополитния Токио

През последните години една почивка в чужбина става все по-недостъпна и скъпа, особено отвъд океана. Въпреки високите цени на самолетните билети, има един евтин начин да разгледате отблизо интересни точки по света - чрез виртуална обиколка. Макар че няма да сте “на живо” в съответния град, тази виртуална разходка ще ви създаде доста добра представа за мястото, което сте избрали, както и доста положителни емоции.


Може би най-добрия начин да направите виртуална обиколка на някой град е чрез Google maps. В сайта на Google maps ще откриете освен обикновените карти и системата Street View. Повечето от най-големите градове в света са заснети прилежно от автомобилите и сателитите на Гугъл за да могат посетителите да ги разгледат “отблизо”. Въпреки че системата не предлага на нашето внимание всички градове в света, може преспокойно да направите виртуална обиколка на едни от най - известинте точки за почивка в света. Например Рио де Жанейро. Рио де Жанейро е изцяло заснет, като изключение правят само фавелите и крайните квартали. Кадрите са с наистина завидно качество и пресъздават идеално (доколкото е възможно през компютъра) атмосферата на града. Честно казано, като постоите около 30 минути разглеждайки, ще забравите, че става дума за виртуална обиколка. Ще може да видите отблизо известния плаж Копакабана, Статуята на Исус Христос, стадионът Маракана, както и още много забележителности и гледки от Рио де Жанейро.


Освен големите бразилски градове, на разположение са почти абсолютно всички населени места от САЩ, Франция, Великобритания и Япония. Системата предоставя и възможност за виртуална обиколка на музеи за някои държави.

Голям плюс на тази система е, че картите се обновяват често и постоянно се добавят нови места. Скоро се очаква и някои градове в България да бъдат добавени към Google Street View.


Дори някои места да не са заснети, лесно ще откриете снимки на околността. Минусът на тези снимки е, че се добавят от потребителите на платформата и част от тях са остарели и не пресъздават обекта, както е в момента.
Street View е изключително полезен при планиране на почивка, както и при нужда да се ориентирате в чужд град. Все повече хора използват системата за да добият представа преди да посетят даденото място.

Пълен списък на заснетите държави и градове ще откриете тук.

Присъединете се към нас във Facebook и ще намерите още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Как да обиколим градовете по света безплатно:

Заглавна снимка: http://epagini.com/2010/04/top-10-most-populated-cities-of-the-world/

Коментари за Как да обиколим градовете по света безплатно (0)

Трябва да влезете в акаунта си за да коментирате. Вход и Регистрация

Най-четени пътеписи:

Последвайте ни и във Facebook: Затвори