Няколко интересни места в Google Maps

Или как да убием малко време в интернет!

Автор:

Скрий снимките
Нощна снимка на Операта в Сидни
Нощна снимка на Операта в Сидни
Островът с форма на сърце - Галешняк в Хърватска
Островът с форма на сърце - Галешняк в Хърватска
Пирамидите в Гиза, Египет
Пирамидите в Гиза, Египет
Стоунхендж, сниман от близко.
Стоунхендж, сниман от близко.
Нощна снимка на Операта в Сидни Островът с форма на сърце - Галешняк в Хърватска Пирамидите в Гиза, Египет Стоунхендж, сниман от близко.

Това е векът на технологиите! Организирането на почивка никога не е било по-лесно. Може би най-доброто място за организация на пътуване и плануване е Google Maps. Също така това сигурно е и най-приятното място, където да убиете малко време и същевременно да научите нещо ново и интересно. За да ви помогнем да прекарате интересни минути (или десетки минути) цъкайки из Google Maps, сме ви подготвили четири изключително интересни и любопитни места.

 

1. Остров с формата на сърце

Координати на острова: 43.978178,15.384936

Започваме с един доста романтичен остров. Казва се Галешняк и природата му е отредила формата на сърце, която се е оказва е доста рядка. Островчето има площ от едва 0.132 квадратни километра и се намира съвсем близо до България - в Хърватска. За първи път специфичната му форма е забелязана през 19-ти век от френския картограф Шарл Бопре Ботан. Галешняк става добива известно пред 2009-та когато е включен към Google Maps. И вие може да го разгледате, а ако провлачите оранжевото човече за Google Street View ще може да разгледате е доста снимки на и около островчето.

 

2. Операта в Сидни

Координати на Операта в Сидни: -33.858667,151.214028

Отиваме на другия край на света за да ви покажем една от най-забележителните сгради в света - Операта в Сидни. Архитектът Йорт Утсон получава най-значимата награда за архитектура и тя е напълно заслужена! Макар да е построена преди почти 40 години, през 1975-та, Операта в Сидни стана известна у нас чак през 2000-та година, когато се проведе Олимпиадата в Австралия. Смята се, че това е най-голямата забележителност в Австралия.

 

3. Пирамидите в Гиза

Координати на Пирамидите в Гиза: 29.976111,31.131111

Пирамидите в Гиза са построени преди над 4500 години и са единствените съществуващи конструкции от Седемте чудеса на света. Те са и най-голямата забележителност в Египет. Макар и през последните години туризмът в Египет да е сериозно разклатен заради политическата обстановка, Пирамидите в Гиза си остават сред най-познатите забележителности в света. Благодарение на Google Maps можем да разгледаме пирамидите и Сфинкса без да ходим чак до Египет и да поемаме рискове заради нестабилното управление в страната.

 

4. Стоунхендж

Координати на Стоунхенжд: 51.178844,-1.826189

Според нас забележителност с малко пресилена роля в световната история, но все е сред интересните места, които може да видите във Великобритания. Сигурно най-любопитното е как кръглата форма на Стоунхендж и огромните, масивни каменни блокове, които го изграждат. Интересен е фактът, че възрастта на конструкцията е приблизително, колкото тази на Пирамидите в Гиза, което автоматично повдига въпросът как и защо древните хора са изградили Стоунхендж. Освен сателитни снимки на конструкцията, може да разгледате и как изглежда тя от минаващите близо пътища, благодарение на Google Street View. Всъщност, автомобилите на Google са се отбили едва на няколко метра от монумента. Също така са публикувани и много снимки достъпни за свободно разглеждане. Някои от тях на красиви залези снимани от Стоунхендж, така че приятно гледане!

 

Още интересни статии

Присъединете се към нас във Facebook и ще намерите още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Няколко интересни места в Google Maps:

Снимка на Операта в Сидни, Австралия: wikipedia.org, Автор: Diliff

Снимка на Галешняк, Хърватска: utazom.com

Снимка на Стоунхендж, Великобритания: wikipedia.org, Автор: thegarethwiscombe

Снимка на Пирамидите в Гиза, Египет: odeion.org

Коментари за Няколко интересни места в Google Maps (0)

Трябва да влезете в акаунта си за да коментирате. Вход и Регистрация

Последвайте ни и във Facebook: Затвори