Бурж ал Араб - хотелът за милиони

Интересни факти за Бурж ал Араб - една от забележителностите в Дубай

Автор:

Скрий снимките
Бурж ал Араб погледнат от плажа Джумейра, Дубай
Бурж ал Араб погледнат от плажа Джумейра, Дубай
Бурж ал Араб - един от най-известните хотели
Бурж ал Араб - един от най-известните хотели
Снимка от въздуха на Бурж ал Араб на фона на Дубай
Снимка от въздуха на Бурж ал Араб на фона на Дубай
Бурж ал Араб погледнат от плажа Джумейра, Дубай Бурж ал Араб - един от най-известните хотели Снимка от въздуха на Бурж ал Араб на фона на Дубай

Бурж ал Араб е един от най-известните хотели в света и една от най-големите забележителности на Дубай. Дълги години Бурж ал Араб е лицето пред света на малкото арабско емирство. Част от пакетите за почивка в Дубай предлагат разглеждане и дори обяд в Бурж ал Араб и това допълнително носи реклама както на хотела, така и на Дубай.

Около тази сграда има много митове и също толкова факти. Един от митовете е за популярното определение, че “Бурж ал Араб е седемзвезден хотел”. Това не е така. Както се знае хотелите са до 5 звезди, докато това определение идва от мнението, че Бурж ал Араб предлага такъв лукс, че не само засенчва петзвездните хотели, ами и ги изпреварва с две звезди!

Хотелът разполага с 202 апартамента, като най-малкият е 169 квадратни метра, а най-големият - 780 квадратни метра. Апартаментите са разположени на 28 нива, като всяко ниво е на два етажа. Бурж ал Араб е висок 321 метра, което го прави четвъртият по височина хотел в света.
Бурж ал Араб се слави и като един от най-скъпите хотели в света. Една единствена нощувка в него ще ви струва между 11000 и 45000 щатски долара, а нощувка в Кралския апартамент ще дръпне от джоба ви около 19 000 долара. Кралският апартамент е и класиран на 12то място в категорията най-скъпи хотелски апартаменти в света. Естествено, цените в Бурж ал Араб се променят постоянно и може да очакваме хотелът да влезе дори в топ 10 по цени!

Друг интересен факт за Бурж ал Араб е, че хотелът е в морето на 280 метра от брега. За основа е изграден изкуствен остров. За да бъде укрепен островът, са изляти 240 на брой 40 метра високи бетонени стълбове. Строежът на хотела продължава около 6 години. За построяването му са изразходвани около 9 000 тона стомана и 70 000 кубически метра бетон. Цялата цена на проекта е около 650 милиона долара.
На 210 метра над морското равнище се намира и широката 24 метра в диаметър хеликоптерна площадка - идеално място за пристигане на важните гости в хотела!

Бурж ал Араб разполага и с два феноменални расторанта. Единият е панорамен и се намира на 200м. височина, а вторият - под водата. До втория ресторант се стигна чрез малка подводница за около три минути.


Къде се намира Бурж ал Араб

Бурж ал Араб се намира на известния плаж в Дубай Джумейра. Джумейра е на около 15 км. от центъра на града. Най-лесно си стигна до Бурж ал Араб, разбира се, чрез такси.

Присъединете се към нас във Facebook и ще намерите още интересни статии и полезни съвети

Източници на информация за Бурж ал Араб - хотелът за милиони:

Източник на снимки: www.allaboutskyscrapers.com/property/burj-al-arab

Източник: wikipedia.org

Коментари за Бурж ал Араб - хотелът за милиони (1)

Трябва да влезете в акаунта си за да коментирате. Вход и Регистрация

Добавен от: acabsf Дата: 04-02-2013 16:08:11

Бил съм в Дубай и Бурж ал Араб. Хотелът е красив и интересен, но доста прехвален.

Най-четени статии:

Последвайте ни и във Facebook: Затвори